29.2.2016

Viime hetken pastellihempeilyä - Helmikuun värihaaste

ON hyvä, että tänä vuonna helmikuussa on 29 päivää, muuten en olisi ehtinyt tämän kuun värihaasteeseen tekemään yhtään mitään. Lisää Hommahuoneen mukavasta haasteesta saat täältä. Koko kuukauden ajattelin, että tekisin pienelle paitulin vanhasta pastellin keltaisesta (ja käyttämättömastä) pikeepaidastani, mutta en sitten kuitenkaan saanut sellaista aikaiseksi. Muutama päivä sitten poikkesin Roskilden isoon (mega) Stoff&Stil kauppaan ja käteen jäi tämä aika söpönen blingbling kukkajersey. Kangasta jäi vielä vilpoisaan kesämekkoonkin.



Tämän raglanhihaisen paidan kaava löytyy Alt om Håndarbejden uusimmasta numerosta (3/16). Koko 116, mutta pidensin hihoja ja helmaa - tytär on jo 122 cm mutta pikkuinen muuten.

Ensimmäistä kertaa kokeilin ommella tuota piping - nauhaa saumoihin. Mikähän ihme se nyt on suomeksi? (tanskaksi tittebånd tai pasboilbånd). No tiedätte varmaan mitä tarkoitan.... :-). Pääsin viimein kokeilemaan samaiseen tarkoitukseen jo vuosi sitten ostamaani ompelukonejalkaakin. Aika helppoa ja hauskaa. Tuota nauhaahan voi tehdä itsekin, mutta tämä on vielä kaupasta.






Pikkuneiti päätti tässä muutama viikko sitten, että farkut onkin ihan kiva vaate! Hurraah! Ja apua, äidille tuli kiire ommella paitoja mekkojen ja leggareiden sijaan.

Nukkukaa kaikki oikein hyvin. Ja yökyöpeleillle ompeluiloa!



26.2.2016

Mekko puhvihihoilla

Tämä mekko on ollut valmiina jo hetken aikaa, mutta en ole vain saanut aikaiseksi kuvata sitä. Se on myös hieman iso vielä pikkuiselle vaikka ompelin sen koossa 120, ja tytär on juuri 120 cm pitkä. Mutta huhtikuussa on tulossa perhetuttavien tyttären rippijuhlat, joten niihin juhliin mekko ehkä saa sitten luvan kelvata. Sovituskuvan lataan myöhemmin Instagramiin (kunhan sellaisen saan napattua).



Kaava on Mariko Nakamuran kirjasta Sy børnetøj med japansk trend (Sew Japanese - 20 charming patterns for children), 2015. Kirjassa on erityisesti aivan ihania mekkokaavoja, tämä minusta kaikkein hauskoin puhvihihoineen. En tehnyt mitään muutoksia kaavoihin, jätin ainoastaan nauhan pois kaula-aukosta. En halua semmoisia pikkuisen vaatteisiin, koska hän on innokas kiipeilijä ja 'voimailija' joka aina temppuilee ja huitelee korkealla puissa.





Kankas löytyi Stoff2000 kaupasta. Aivan ihanan pehmeää harmaata jerseytä. Hameosan ylin kaitale sekä hihojen alaosat ovatkin kankaan nurjaa puolta. Näin sain mekkoon vähän eloa! Puhvit sentään myös piristävät! Halusin pitää kaiken muun yksinkertaisena, kirjan hengen mukaan. Koristeeksi pääsi siten vain tuo pikkukukkanen, joka syntyi ihan hetken mielijohteesta.





Tästä tulee ihan varmasti oikein hyvä käyttömekko kunhan juhlat on ensin juhlittu!





Mukavaa viikonloppua kaikille!
t. Maija