26.2.2016

Mekko puhvihihoilla

Tämä mekko on ollut valmiina jo hetken aikaa, mutta en ole vain saanut aikaiseksi kuvata sitä. Se on myös hieman iso vielä pikkuiselle vaikka ompelin sen koossa 120, ja tytär on juuri 120 cm pitkä. Mutta huhtikuussa on tulossa perhetuttavien tyttären rippijuhlat, joten niihin juhliin mekko ehkä saa sitten luvan kelvata. Sovituskuvan lataan myöhemmin Instagramiin (kunhan sellaisen saan napattua).Kaava on Mariko Nakamuran kirjasta Sy børnetøj med japansk trend (Sew Japanese - 20 charming patterns for children), 2015. Kirjassa on erityisesti aivan ihania mekkokaavoja, tämä minusta kaikkein hauskoin puhvihihoineen. En tehnyt mitään muutoksia kaavoihin, jätin ainoastaan nauhan pois kaula-aukosta. En halua semmoisia pikkuisen vaatteisiin, koska hän on innokas kiipeilijä ja 'voimailija' joka aina temppuilee ja huitelee korkealla puissa.

Kankas löytyi Stoff2000 kaupasta. Aivan ihanan pehmeää harmaata jerseytä. Hameosan ylin kaitale sekä hihojen alaosat ovatkin kankaan nurjaa puolta. Näin sain mekkoon vähän eloa! Puhvit sentään myös piristävät! Halusin pitää kaiken muun yksinkertaisena, kirjan hengen mukaan. Koristeeksi pääsi siten vain tuo pikkukukkanen, joka syntyi ihan hetken mielijohteesta.

Tästä tulee ihan varmasti oikein hyvä käyttömekko kunhan juhlat on ensin juhlittu!

Mukavaa viikonloppua kaikille!
t. Maija8 kommenttia:

 1. Tosi kaunis! Tykkään noista leikkauksista, pienillä rypytyksillä saa paljon ilmettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina! Nuo rypytykset tein tällä kertaa muuten framilonin avulla. Olen ihan vasta oppinut sitä käyttämään rypytyksiin.

   Poista
 2. Ihana! Hyvä ajatus käyttää kangasta toisin päin, tekee hyvän säväyksen:) Tuollainen mekko olisi kiva itselläkin tunikapituisena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin ajattelin tehdä mekon kahdesta eri kankaasta, mutta sitten tosiaan huomasin, että tämän kankaan nurjapuoli on oikein kaunis ja käyttökelpoinen. Kiitos!

   Poista
 3. Onpa aivan valloittavan kaunis mekko! Kiitos kirjavinkistä, kuulostaa kivalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Harmittavasti hieman iso vielä, joten joudun odottamaan hetken, ennen kuin saan pukea sen lapsen päälle. Tämä on kirjan mekoista ehdoton suosikkini. Tai katsotaan, kunhan olen saanut ommeltua pari mekko lisää....

   Poista