22.2.2015

Sydänpaitis

Tänä viikonloppuna on ollut niin paljon muuta puuhaa, että ompeluun ei jäänyt kuin pari hassua tuntia. No sain kuitenkin yhden tekeleen valmiiksi.
Täällä on nyt harjoiteltu raglan-hihan ompelua ensimmäistä kertaa! Ei raglan mielestäni ole vaikeampi ommella kuin tavallinen hihakaan - siis ainakaan seuraavalla kerralla... :-)  Kangasvalintani ei osunut kyllä ihan nappiin, en itse asiassa tiedä miksi ostin tätä. Onneksi mukaan lähti vain pikkupala, juuri riittävästi yhteen paitaan. Tosin hihoja leikellessäni huomasin, että kankaan toistuva kuvio on niin suuri, että kangas ei riittänytkään kahteen samanlaiseen hihaan (oikean hihan etukuvio on sama kuin vasemman takakuvio ja päinvastoin). Mutta ei sitä ehkä huomaa niin käytössä.  Tästä kankaasta tulee minulle ikävä kyllä heti assosiaatio yöpaitaan (ehkä tämä onkin muuten yöpaitakangasta!?) Ompelin leveän resorin helmaan, yritelmänä oli siis luoda vähemmän yöpaitamainen vaikutelma. Kaula-aukostakaan ei nyt tullut mieleinen, mutta olkoon toistaiseksi tuommoinen; ehkä vaihdan siihen leveämmän resorin, jos tytär suostuu paitaa käyttämään.  Myös helman resorin ompelu oli aika hupaisaa. Ompelin sen ompelukoneella. Vasta jälkikäteen tuli mieleeni, että olisihan sen voinut ommella paljon helpommin saumurilla... heheh.
Siis TAAS tämmöinen todella helpontuntuinen ompeluprojekti, joka ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan. TAAS olen hieman viisaampi. ;-)

Tämä paitis sopii kaveriksi esimerkiksi farkkuleggingseille - semmoiset voisin yrittää itsekin ommella, mutta kuvissa pilkahtavat ovat ihan kaupasta ostetut (ennen hurahtamista ompeluun).
Paidan kaava on Stof&Stil- kaupan tavallinen raglan paita heidän omasta mallistostaan. Koko 116 on aikas reilu kun lapsikin on kuitenkin 115,5 cm.

Tässä muutama kuva:
Kuuluuko mitään?


Mommy, the beach is on that way! Which way? That way.


Oikein mukavaa viikkoa kaikille!

t. Maija

6 kommenttia:

 1. Tiedätkö, minulle ei tule yhtään yöpaitatunnelmaa:-) Paita on aivan ihana ja hyvä idea leveä helmakaitale. Paidan väritys on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on vain äidin silmissä vika! ;-) Kyllä tytärkin tuntui tykkäävän tästä - ja sehän on tärkeintä.

   Poista
 2. Ei tämä minustakaan yöpaidalta näytä :). Kankaassa on kauniit hillityt sävyt ja varmasti monikäyttöinen erilaisten housujen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hieman totuttelua kyllä vaatii, mutta eiköhän tuo sovi koulupaitikseksi ihan hyvin. Ainakin nyt tiedän, miten raglanhihat ommellaan! :-)

   Poista
 3. Kiva kun tulit lukijakseni! Ihana kangas tässä paidassa, haluaisin itsellenikin!

  VastaaPoista