18.1.2015

Onnistumisen iloa - taskut mekkoon

Viime viikonloppuna ompelin mustan tunikan (edellinen postaus), jonka pikkuinen heti otti innoissaan käyttöön. Minua jäi harmittamaan kuitenkin, etten saanut siihen ommeltua taskuja. Ajan puutteen takia en ehtinyt selailemaan blogeja tai youtubia ohjeiden toivossa ja vaikka kovasti yritin omalla logiikalla jo leikattuja taskuja asetella, oli lopulta pakko luovuttaa taitojen puutteessa. Mekko piti saada valmiiksi ja tuskastuin totaalisesti koko touhuun.

Tein uuden yrityksen tänä viikonloppuna.  Ensin teoriaa virtuaalisesti sekä yksi ommeltu prototasku ennen kuin juttu niin sanotusti aukesi. En ollut huomannutkaan, että itse ompelukseen (etukappale) pitäisi leikata aukot, ja että tasku on kokonaisuudessaan etukappaleen nurjalla puolella....hehe kyllä taas sai nauraa omalle yksinkertaisuudelle. Luulin, että tasku vaan ommellaan kankaan päälle (ja niin varmaan tehdäänkin jossain malleissa...)

Uskalsin harjoittelun jälkeen sitten lähteä tekemään oikeita taskuja uuteen mekkoon. Mekko on samasta kaavasta kuin edellinenkin, mutta lisäsin hieman pituutta helmaan (hieman liikaakin). Taskujen mallit piirsin itse tutoriaalien perusteella.

Pystyin keskittymään aika pitkään ennen kuin sattui ensimmäinen moka (harjoitustaskussa niitä sattui muutama mutta ei niitä nyt tässä lasketa ;-)). Saumuroituani taskut yhteen, ompelin innoissani ensimmäisen resorin. Hmm jotain kuitenkin puuttui... Ahaa. etukappale olisi tietenkin pitänyt asettaa tuohon resorin ja taskun väliin! Purkamaan.

Siis ei näin:

Mutta tässä jo hyvässä vaiheessa, ei enää lisää mokia (ainakaan siis tietoisia!), ja taskut ovat ihan oikeilla paikoilla.


Sitten vielä tasku kiinni etukappaleeseen kaksoisompeleella. Tässä olisi ensin kyllä pitänyt tehdä se aputikki väärältä puolelta, mutta se nyt hurmiossa vähän unohtui. Onneksi langan väri on neutraalia, ei kaikki pikkuhyppelyt osu niin silmään.

Vupti! Valmista tuli:

Ja tässä vielä koko mekko. On myös harjoiteltu rimpsuhelmaa ja kaksinkertaista kaksoisommelta (neljä ommelta!) pääntiessä.


Ompelun lisäksi tarvitsisi todenteolla harjoitella valokuvaustakin ja investoida uuteen kameraan... ;-)

Tänä viikonloppuna en sitten muuta ehtinyt ompelemaan (en edes yhtä pussukkaa). Mutta mieli on iloinen! Taas jaksaa odottaa seuraavaa vapaata ompeluhetkeä!

Oikein hyvää viikkoa kaikille!

t. Maija


4 kommenttia:

 1. Sinulla on tosi siisti ompelujälki, tämä harrastushan on ihan luotu sinulle :) Tuollaiset onnistumiset antavat mukavasti potkua uusiin ompeluihin! Mekko näyttää ihanan lämpöiseltä ja pehmoiselta :)

  VastaaPoista
 2. Hej Krista. Olen kyllä ihan innoissani näistä onnistumisista ja että saan ommeltua jotakin ihan valmiiksi asti. Hitaastihan nämä kyllä valmistuu kun KAIKKI on niin haastavaa (täytyy kokoajan miettiä että mitenkäs se nyt menikään...) ja epähuomioissa (hurmiossa!) kuitenkin unohdan usein edetä oikeassa ompelujärjestyksessä. :-). Lämmin kiitos palautteesta!

  VastaaPoista
 3. Hienot taskut tuli! :) Koristetikkejä suosittelin sillä, että jos resorin haluaa tehostevärillä niin tikin kaaren saa myös tehosteena paremmin näkyviin. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Milla. Mukava, että tulit katsastamaan taskut :-) Kaunis hunajakennotikki löytyykin onneksi ompelukoneestani, joten sitä aijon seuraavaksi käyttää tämmöisissä taskuissa. Kokeilin sitä jo tilkkuun, ja se tuntui tosiaan aika kivalta ommellakin...

  VastaaPoista