29.2.2016

Viime hetken pastellihempeilyä - Helmikuun värihaaste

ON hyvä, että tänä vuonna helmikuussa on 29 päivää, muuten en olisi ehtinyt tämän kuun värihaasteeseen tekemään yhtään mitään. Lisää Hommahuoneen mukavasta haasteesta saat täältä. Koko kuukauden ajattelin, että tekisin pienelle paitulin vanhasta pastellin keltaisesta (ja käyttämättömastä) pikeepaidastani, mutta en sitten kuitenkaan saanut sellaista aikaiseksi. Muutama päivä sitten poikkesin Roskilden isoon (mega) Stoff&Stil kauppaan ja käteen jäi tämä aika söpönen blingbling kukkajersey. Kangasta jäi vielä vilpoisaan kesämekkoonkin.Tämän raglanhihaisen paidan kaava löytyy Alt om Håndarbejden uusimmasta numerosta (3/16). Koko 116, mutta pidensin hihoja ja helmaa - tytär on jo 122 cm mutta pikkuinen muuten.

Ensimmäistä kertaa kokeilin ommella tuota piping - nauhaa saumoihin. Mikähän ihme se nyt on suomeksi? (tanskaksi tittebånd tai pasboilbånd). No tiedätte varmaan mitä tarkoitan.... :-). Pääsin viimein kokeilemaan samaiseen tarkoitukseen jo vuosi sitten ostamaani ompelukonejalkaakin. Aika helppoa ja hauskaa. Tuota nauhaahan voi tehdä itsekin, mutta tämä on vielä kaupasta.


Pikkuneiti päätti tässä muutama viikko sitten, että farkut onkin ihan kiva vaate! Hurraah! Ja apua, äidille tuli kiire ommella paitoja mekkojen ja leggareiden sijaan.

Nukkukaa kaikki oikein hyvin. Ja yökyöpeleillle ompeluiloa!6 kommenttia:

 1. Olet päässyt oikeaan kangashamsteri taivaaseen käymään! Voi jospa joskus minäkin. Tuon nauhan nimi taitaa olla terenauha? Se antaa kyllä mukavaa särmää saumoille, kangas ja pusero on kaunis. Kiva, että olet mukana haasteessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin terenauha tietenkin. Olin sen kyllä kuullut, mutta en vain muistanut. :-) Hieman onnistuin saamaan sen kuprulle, mutta harjoitus tässä varmaan auttaa! Värihaasteesi on tosi kiva ja tietopaketit kuukauden väreistä oikein mielenkiintoisia!

   Poista
 2. Sievä pusero! Farkut onkin isojen tyttöjen vaate :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija! Tytöstä tulikin kertaheitolla ihan ison tytön oloinen kun sai jalkaan farkut ja sneakersit...

   Poista
 3. Onpa upea pari farkkujen kanssa tuo pusero, terenauhaahan se nauha on, juuri itsekin eilen oli sitä paininjalan alla :). Mukavaa loppuviikkoa sinulle Maija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En saanut millään mieleen nauhan nimeä suomeksi, koitin guuglatakin englannista suomeen, tuloksena 'putkisto'... :-) no nyt on sana tallessa täällä jos taas pääsee unohtumaan. :-) Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista