3.4.2016

Uniikki Farkkujerseytunika :-)


Ei täydellinen, mutta aivan varmasti uniikki! :-)
Ei niin loppuun asti suunniteltu, mutta ihan hauska lopputulos! :-)

Kaavana on Alt om Håndarbejde nr. 9/15 Printtimekko pienin muutoksin. Lisäsin tuon rinnan kaaren Tehtaamo-blogin ohjeiden mukaisesti, sekä ompelin vyötärönauhan. Kankaana on sininen farkkujersey - hihat ja vyötäronauha kankaan nurjaa puolta. Keltainen kangas on kierrätetty vanhasta t-paidasta. Kaulus ja hihansuut viimeistelin vaalealla resorilla.

Applikoitu teksti syntyi ihan hetken mielijohteesta, ja päädyin 'varmuuden vuoksi' ompelemaan sen tuohon alareunaan - ei niin näkyisi jos menisikin vahingossa vinoon...
Piirsin tekstin tussilla ensin kaavapaperille, kiinnitin paperin nuppineuloilla etukappaleen oikealle puolelle ja nurjalle puolelle keltaisen kankaan. Sitten ompelin ääriviivoja pitkin, irrotin varovasti kaavapaperin ja lopuksi leikkasin kankaan pois kirjainten 'sisältä' aivan ompeleen vierestä.
No, mitenkäs tämmöinen applikointi ihan oikeasti tehdään?Tunika on mukavan rento ja joustava - juuri sopiva vauhdikkaan lapsen leikkeihin.

Pienen koulurepusta löytyi tällainen aarre!  Alku on aina hankalaa... :-)
2 kommenttia:

  1. Kaunis ja sporttinen lopputulos! Tosi kiva idea käyttää nurjaa puolta, antaa vaatteelle ihan erilaisen ilmeen. Eiköhän se alikeompelu aika lailla juuri noin tehdä, minä en muista olenko tehnyt sitä koskaan :). Luultavasti en, kun en kerta muista :)

    VastaaPoista
  2. Sporttinen on juuri oikea sana tuolle mekolle! Mukavat väriyhdistelmät ja kiva kun vanha t-paitakin pääsi uusiokäyttöön!
    Hauskoja nuo koulutyöt, siinä on päässyt kuivakukatkin kudontaan mukaan :)

    VastaaPoista