8.12.2014

Pientä puuhailua


Hei täällä ollaan!

pitkät työpäivät ja perhe-elämä syövät tehokkaasti ompeluaikaani, joten ei tässä ole paljoakaan esiteltävää. Muutama pikkuprojekti on tekeillä mutta kaikki saumurijutut jäissä. Vaihdoin nimittäin lainasaumuriini langat, jonka jälkeen en saanut tikistä enää kaunista ja tarpeeksi tiukkaa. Käytin hitsin monta tuntia räpeltämiseen kunnes kyllästyin. Kunhan saan oman saumurin ostettua (tammikuussa ehkäpä), niin sitten nitistän tämän ongelman. En taida muuten olla ainoa, joka alussa tuskailee saumurinsa kanssa!?

Mieheni asensi minulle viikonloppuna uuden piiitkän (246cm!) työpöydän vierashuoneeseen. Nyt on tilaa siirtyä - tuolilla rullaten - ompelukoneelta saumurille (jota ei siis vielä ole), eikä koneita tarvitsee siirrellä.  Lisäksi pöydän päällä on kaapit, joihin mahtuu paljon kankaita ja tarvikkeita! Olen ihan täpinöissä! Muutenkin kiva, että vanha kirjoituspöytäni toimii taas ainoastaan kotikonttorina.

Niin, siis en ole edistynyt ollenkaan vaatepuolella, mutta sain valmiiksi taas yhden pikku olkalaukun samaisesta farkkukankaasta kuin edellisen laukunkin. Vuori on on samaa kangasta kuin olkahihnan alapuoli, ja olkahihna on ommeltu kiinni vahvalla langalla pitsin alla. Laukku sopii hyvin 6-8 vuotiaalle, luulisin. Siitä tuli oikein kiva ja harjoittelin yksityiskohtiakin ihan huvikseni.

Tässä pari kuvaa:Ei postausta ilman pussukkaa! Tämä kolmas pussukkani on lähes samanlainen kuin edellinenkin, vain hieman pienempi ja 'pitsikkäämpi'. Tämän hepeliinin ajattelin antaa saumurin lainanneelle ystävälleni kiitokseksi. Kuvassa pussukka vaikuttaa vähän epämuodostuneelta, mutta kyllä se on ihan symmetrinen!

 Jostain tutoriaalista opin, että vetoketjun yläosat kannattaa kääntää 'poispäin', eikä ommella kiinni sivusaumaan. Tämä neuvo toimikin ihan hyvin! Allaoleva kuva yrittää havainnollistaa tätä vaihetta...


Ompeluintoni jatkuu, ajanpuutteesta huolimatta. Lasken päiviä joululomaan, jolloin minulla on mahdollisuus ommella vaikka koko päivä useampanakin päivänä. Aivan mahtavaa.

Oikein hyvää yötä ja alkanutta viikkoa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti