2.1.2015

Ompelu tekee onnelliseksi

Oikein hyvää uutta vuotta kaikille, jotka sattuvat vielä blogiini kurkistamaan!

Joulu tuli vihdoin ja menikin ja lomakin vetelee viimeisiä... Toisaalta erittäin rauhallinen loma mutta silti pientä touhua ja menoa koko ajan. Joululoman kohokohtia on ollut kolme, tai oikeastaan neljä.

1. 10 vuotis hääpäivä. Miten ihanaa onkaan juhlistaa yhteistä taipaletta, koettuja vaikeita aikoja, onnistumisia, odotusta, onnellisuuden tunnetta siitä, että löysimme toisemme, uskoimme toisiimme ja rakkauteen. Perhoset lentelee edelleen vatsassa.

2. neljän yön matka Lontooseen ja joulun vietto siellä ystäväperheen parissa.  Aivan erilainen joulu. Tapasin mieheni lapsuuden ystävän ja tämän perheen ensi kertaa ja meillä klikkasi välittömästi. Olen aika introvertti, mutta jotenkin englannin kielellä kommunikoidessa olen vapautuneempi (ja osaan kertoa hauskempia vitsejä...). Perheen rouva sai tämmöisen pussukan joululahjaksi. Tein tätä hartaasti ja pitkään - jotta siitä tulisi joululahjaväärti. Pussukan sisälle laitoin vielä kolme tuubia ihania voiteita. Rouva ei maininnut sanallakaan pussukkaani - voisiko sen veivata mielessä niin, että hän ei huomannut sen olevan kotitekoinen?? ;-)

(pahoittelen varjoja)


3. Uusi saumuri!!!  Vihdoinkin, monen kuukauden pähkimisen jälkeen ostin Bernina 800DL saumurin itselleni joululahjaksi. Kokeilin sitä pari kertaa ompelukoneliikkeessä, ja se tuntui heti hyvältä ja laadukkaalta koneelta. Ja verrattain hiljainen käyntiääni; ei hakkaa samalla tavalla kuin ystävältäni lainattu vanha Elna. Kauppias itse kehui sen olevan THE saumuri, mutta ehkä hän sanoo niin jokaisesta saumurista asiakkaan valinnan mukaan... olen harjoitellut ahkerasti, ja mikäs harjoitellessa kun tikki on kaunista eikä ongelmia ole. Ompeluksia joustavasta kankaasta: yöpuku/oloasu (paita+ housut) ja yhdet leggingsit. Aivan upeaa! Yöpukua en ehtinyt kuvata ennen pikkuinen puki sen päälleen, otin vauhdissa pari kuvaa. Paita ja housut ovat eri kaavasarjoista, mutta ovat molemmat sopivan löysiä (koko 116, tytär 114 cm pitkä mutta hoikka). Legginseihin käytin samaa kaavaa kuin yöpuvun housuihin, mutta tein niistä hieman tiukemmat ja ompelin kuminauhan kiinni ompeleeseen kaksoisneulalla (jee).

Tässä yöpuku/oloasu:
Ja leggingsit:


4. Raskaan työsyksyn jälkeen tuntuu, että positiivisia tuulia ja enemmän jaksamista on luvassa. Osa tästä uudesta energiasta tulee ilmiselvästi tästä ompeluharrastuksesta!! Ihan ilman, että olin sitä näin etukäteen ajatellut tai edes toivonut. Siis ikäänkuin bonus. Uppoudun ompeluun niin täydellisesti, että kaiken maailman työjutut unohtuvat ihan hetkessä, enkä vaivaa aivojani turhilla deadlineilla (aina ehdin kuitenkin...). Ompelen ja purkaan, harjoittelen, mutta kaikki uusi ottaa aikansa. Tämähän on aivan kuin uusi työ ilman pomoa olan takana kurkistelemassa: rutiinit eivät ole vielä rutiineja ja lukemattomia uusia haasteita edessä ommella ihan semmoisia juttuja kuin itse huvittaa!Lisää jutustelua ja ompeluksia, kunhan ehdin....

t. Maija


2 kommenttia:

  1. Kyllähän täällä kurkistellaan :). Hukkasin tämän blogisi hetkeksi ja sitten en ihan heti muistanut nimeä täysin oikein, löysin kuitenkin ja nyt se onkin visusti tallessa lukuluettelossani. Ihanasti alkanut uusi vuosi sinulla. Ja hienoja juttuja olet saanut ommeltua ja tuon otsikon lauseesta olen täysin samaa mieltä :) Kivoja ompeluhetkiä sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kiva, Krista, että tulit kurkkaamaan! :-)

    VastaaPoista