24.11.2014

Ensimmäinen yritelmä saumurilla....

Sain vihdoin ystäväni avulla saumurin toimimaan - saumurissahan ei tietenkään ollut mitään vikaa, vaan tässä käyttäjässä. En kehtaa edes sanoa, mitä tein väärin...

Pienen harjoittelusession jälkeen lähdin reippaasti liikkeelle ja ompelin hameen pehmoisesta ja joustavasta velourista (joustosametti?) Hurjan vaikea oli mielestäni saada saumat edes vähän suoriksi - mutta olisiko tuo kangas siihen osasyynä, ja ehkä hieman sekin, että leikkasin kankaan summamutikassa tyttären hameen pohjalta. Tai ehkä ensimmäinen yritys! Kuvista kyllä näkyy, että hieman vinoon ja kuhmuille saumat pyrkivät. Hame oli aika iso alussa, mutta pieneni sopivasti prosessin kuluessa... Eli taas kerran mentiin, 'ompele purkaa, ompele purkaa' meiningillä kunnes lopuksi syntyi tämä pienen pieni hamonen. Siitä piti tulla yksivärinen, mutta kun piti ompelun edetessä juuri hieman leikellä kiemurtelevia saumoja, niin ompelin sitten eri väriä helmaan. Vyötärö sai vain kuminauhan, kun en vielä muutakaan osaa. Nuo pienet kukkaset ovat ihan irrallaan - mietin, pitääkö ne ommella vai silittää, ja miten tuo kangas siihen reagoi; olisiko tähän kenelläkään pientä vinkkiä?
Leikkasin kankaat myös muutamaan pussukkaan ja ompelin yhden pussukan HIPPU-blogin Pussukan teko-ohjeen ja kaavan mukaan. Oikein mainio ohje vaikka onkin jo muutaman vuoden takaa (minulla on aikamoinen backloggi näiden blogien kanssa!). Tämä on siis toinen pussukkani (siksi olen varmaankin niin innoissani, koittakaa kestää). Muistin leikkausvaiheessa laittaa kuviot vastakkain ja melkein onnistuin ompelemaankin ne kohdakkain - mutta en ihan. Kankaiden väliin laitoin pehmeää tukikangasta. Seuraava pussukka saa kyllä ryhdikkäämmän tukikankaan.

Minusta pussukat ovat aina olleet ihania, mutta täällä blogiyhteisössä pussukat elävät kyllä ihan omaa renesanssiaan. Kuinka niin universaalista tuotteesta voikin niin monet harrastelijat ja ammattikäsityöläiset saada aikaan valtavan monenlaisia ja persoonallisia pussukoita. Eläköön Pussukka!Oikein hyvää viikon alkua kaikille blogini lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti