11.2.2015

Haastepostia :-)

Ainokaisemme on ollut pari päivää lomailemassa appivanhempieni luona. Kyllä on talo ollut hiljainen - olen itsekin lomalla tämän viikon!  Lapsi on viihtynyt tietenkin farmorin ja farfarin luona loistavasti; isovanhempiensa ainoana lapsenlapsena ei lellittelystä meinaa tulla loppua! :-)
No, mutta tuossahan se pieni taas on. Kotona.  Nyt taas ommellaan lapsen ehdoilla, mutta ehdinkin  käyttää nämä kaksi päivää tehokkaasti ompelujuttuihin. Sain ommeltua jopa kaksi mekkoa valmiiksi (pian esittelyssä!), sekä kasvatin kangasvarastoa muutamalla uudella kangashankinnalla odottamaan seuraavia ompeluprojekteja.

Vaikka olikin mukava saada paneutua ompeluun 100%: sesti, on minusta kyllä ihan yhtä antoisaa, kun ommellessani lapsi leikkii ja touhuilee omiaan vieressäni. Vaikka ompelusten valmiiksisaaminen näin kestääkin kauemmin. Tytär on innoissaan, kun saa puolatessa painaa paininjalkaa tai piirtää viivat kaavapaperiin jne. Hän on myös ottanut tehtäväkseen nuppineulojen järjestämisen neulatyynyssä (hänen mielestään ne siis pitää järjestää). Juuri kaivoin seitsemän parsinneulaa tyynyn sisältä, laiskana olen ne vaan laittanut tyynyyn, pienihän heti oivalsi, että ne voi upottaa kokonaan tyynyn sisään. Äiti oppi taas jotakin uutta...

Kaavapaperiin on hauska piirtää..Otukset seuraavat silmä tarkkana meneekö sauma suoraan... 

Alla kurkistus seuraavan postauksen aiheeseen. Olen innoissani, että ompelukset valmistuvat nopeammin - ei tarvitse kokoajan ja joka kerta purkaa ja purkaa. Ajattelin seuraavaksi harjoitella raclan hihan tekoa, sekä heittäytyä uusimmassa Ottobre lehdessä näkemäni kivan hupparin tekoon. Etenkin viimeksimainittu on kyllä ehkä vielä liian vaikea juttu toteutettavaksi, kerään siis rohkeutta. :-)
Tänään tuli myös kivaa postia 'Ilahduta bloggaajakaveria'- haasteen merkeissä. Minut haastanut Krista Helmoja ja hepeneitä -blogista, lähetti oikein ihanan avaimenperän ja kortin. Kiitos Krista!Oikein mukavaa talviviikkoa kaikille!
t.Maija


3 kommenttia:

 1. Nopsaanhan se posti tuli perille näköjään, mukava kuulla, että ilahdutti :) Voi minäkin tykkäisin tuollaisesta "ompeluvapaasta ", toisaalta varsinkin isompien tyttöjen kanssa voi ompelukoneella jo puuhata vaikka mitä yhdessäkin, eilenkin illalla teimme yhden nuken :) Ja samanlailla kuin siellä niin viikonloppuisin täällä tyttöjen tie käy aika usein leikkimään äidin viereen tuonne ompelusoppiin tai tekemään omia taideteoksiaan! Ota vaan rohkeasti kuule huppari työn alle :). Onpa sinulla hauskoja otuksia laaduntarkkailijoina siellä!

  VastaaPoista
 2. En ole hupparin kaavojakaan leikannut joten projekti saa vielä hetken odottaa seuraavaa 'hyppyä tuntemattomaan'. Mietin myös vähän tekniikkaa, kun ei ole sitä peitetikkikonetta... (en ihan vielä viitsi mainita tätä puutetta siipalle :-) ). Tikataanko sitten vain päältä zikzakilla?
  No, loma on lopuillaan, mutta tuo ihana kangaspino tuottaa iloa ja inspiraatiota...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksakilla tai jos on kaksoisneula niin sillä. Ja joissain koneessa on muitakin jousto-ompeleita mitä voi kokeilla, mun kärsivällisyys ei vain riitä niihin hunajakennoihin ym. Pitää ommella niin rauhalliseen tahtiin, ettei kuvio ala elämään ja minä en malta niin hiljaa ajella :)

   Poista