13.10.2015

Ottobren Princess Castle mekko

Facebookin ompeluryhmässä tätä Ottobren mekkokaavaa on hehkutettu ja hehkutettu. Liityn joukkoon! Tilasin irtonumeronkin (4/13) ihan vain tämän yhden kaavan takia...

Mutta onhan tämä mekko kyllä oikein ihana. Käväisi supernopeasti pienen päällä, ja malli sopi hänen solakkaan varteen kauniisti. Jos saan tilaisuuden, niin otan lisää kuvia, kun mekko on tytön päällä, tänään kuvaamiset oli ihan 'NO GO'.Olen kovasti nyt tykästynyt  Hunajakenno-tikkiin ja peitetikkiin yleisesti - kohta olisi varmaan peitetikkikoneen hankinta sitten vuorossa.... Kävin jo katsomassa yhtä (olin kyllä virallisesti ostamassa vain kaksoisneulaa, mutta siinähän niitä koneita oli rivissä huutamassa 'OSTA MINUT').
Pitäisiköhän ompeluharrastuksen ja tämän pikkublogin ensimmäistä vuosipäivää juhlistaa uudella hankinnalla? Mitähän tuo rakas siippa siihen sanoisi? Sinänsä minulla on tässä nyt aika hyvät kortit, kun olen hiljakseen säästellyt pennosia ihan huomaamatta...

Tässä käytinkin muuten sitä uutta kaksoisneulaa kaitaleiden huolitteluun. Neula on siis 2.5 mm. Huomasin, että Ottobrenkin kuvassa oli näin (eikä 4 mm jota yleensä käytän), ja kyllä kapeampi kaksoistikki sopiikin todella paremmin näihin pikkuvaatteisiin. Minua hymyilytti salaa, kun ompeluliikkeen myyja - keski-ikäinen mies - kertoi innoissaan, että hän nykyään ompelee aivan kaikki huolittelut tällä 2.5 millin kaksoisneulalla... mun mielikuvitus lähti heti omille teilleen.

Kolmannet puolikuutaskuni onnistuivat lähes ilman purkamisia. 


Tällaista kaula-aukkoa en ole ennen ommellut, joten hieman jännitti, miten juttu etenee. Mutta tässä ei sattunut kyllä onneksi mitään kommervenkkejä. Sormet oikein syyhyää, että pääsisi ompelemaan samanlaisia lisääkin.

Tässä vielä kerran koko mekko!

Syyslomaterveisiä!

t. Maija

7 kommenttia:

 1. Sievä mekko. Minulta ei taitaisi tuo kaula-aukko onnistua... Kyllä hyvien koneiden hankinta ei mene koskaan hukkaan, on se vaan niin ihanaa ommella kun on kunnon pelit ja pensselit :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija kommentistasi. Onhan tässä hieman vierähtänyt aikaa... pahoittelen.
   Nyt olen kirjoittamassa uutta postausta, joten ajattelin,että pitääpä kirjoittaa ansaitut vastaukset näihin kolmeen kommenttiin! Peittari on vielä ajatustasolla, budjetti upposikin uuden auton käteismaksuun. Höh, vanha (mieheni auto) teki tenät, juuri kun oli ajamassa lasta kouluun, kivaa!

   Poista
 2. Ihana onnistumisen ilo huokuu tästä tekstistä! Minäkin tykkään käyttää tuota kapeampaa kaksoisneulaa, tosin nyt olen tuosta uudesta testikonestani löytänyt kivan jousto-ompeleen lastenvaatteisiin, enkä ole kaksoisneulaa käyttänyt pariin kuukauteen. Varmasti jos paljon tekee trikoista, peitetikkikone on tosi kätevä, näin olen kuullut, henkilökohtaista kokemusta ei ole (paitsi teollisuusvastaavasta kouluajoilta) :). Mekko on nätti kuin karkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tsekkasin noita tikkejä omassa koneessa, ja onhan niitä vaikka minkälaisia Hunajatikin kaveriksi! Tämä vastaus tulee hieman (heheh) myöhässä, pahoittelen kun en ole saanut vastattua!

   Poista
  2. Ooh ja kiitokset positiivisesta palautteesta!

   Poista
 3. Todella ihana mekkonen. Kuvio-ompeleet on niin sieviä vaatteissa. Antavat kivasti asulle yksityiskohtia. Minä olen kyllä kovin tykästynyt peitetikkikoneeseen ja varsinkin siksi, kun trikoita enemmän ompelen. Voin siis suositella :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Täytynee vielä miettiä vielä peitetikkikoneen hankintaa. Vaikea myös valita mihin merkkiin sijoittaisi. Kuukauden ompelupaussin jälkeen tuntuu ihan hirmu vaikealta taas kaikki perusjututkin, no aivoni ei kyllä juuri nyt ole ihan terävimmillään...

   Poista