21.7.2015

Blogia herätellen - kukkuu!

Kuukaudet ovat vierähtäneet yhtäkkisen blogistopin jatkeeksi.... ompelustoppikin yllätti lähes kahdeksi kuukaudeksi. Hiljalleen pääsin taas ompeluvauhtiin ja nyt tuntuisi, että ehkapä kuitenkin jatkan tätä blogin kirjoittamistakin.

Lueskelin juuri noita aikaisempia postauksiani, aikamoista kömpimistä ompelun saralla, mutta kuitenkin pikkuisen edistymistäkin... Tuollaista se on vieläkin, suuria ajatuksia ja ideoita, ja sitten tuherrellaan jonkun kinkkisen pikkujutun kanssa puoliyötä, kun ei ole ompelun alkeet koskaan oikein avautuneet peruskoulun käsityötunneilla. Mietiskelen, että miten koulun käsityötunnit silloin (-80 luvun alussa!) olivatkin sellaista pakkopullaa, miksi en innostunut silloin?? Nyt olisi helpompaa. No taisin olla liian kärsimätön tyyppi, ja käsityöthän yleensä juuri vaativat kärsivällisyyttä ja huolellisuutta. Olen edelleen kärsimätön, haluaisin olla jo hyvä ja osaava ja tietävä. Syöksyn ompeluprojekteihin, jotka vaativat taitoa ja tekniikkaa, vaikka kumpaakaan ei ole kuin hitunen, naurettava hitunen! No, nurkat eivät pääse pölyyntymään, kun niihin lentelee erinäisiä keskeneräisiä, umpikujaan joutuneita ompeluksia - jotka sitten aamun tullen taas noukin pöydälle odottamaan valaistumista. Usein ongelma ei ole mahdoton, ja ohjeissakin usein kyllä lukee, mitä pitää seuraavaksi tehdä. En vain aina ymmärrä näitä ohjeitakaan - ihan kuin niistä puuttuisi (piruuttaankin!) joitakin työvaiheita... ;-)

Päätin tuossa ompelustopin päätteeksi, että keskityn todellakin vain lapsen perusvaatteisiin. Niitä olenkin ommellut. Olen viimeinkin päässyt vetoketjukammostakin (harjoittelun tulosta!).  Valmistaudun juuri nyt ompelemaan mekon, jossa on sekä vetoketju, kaulus ja vuori! (WAU :-))

Tähän postaukseen pääsevät nyt peruspaitis, perus t-paita ja perushame. Ne olivat nimittäin ainoat ompelukset, jotka pieni viitsi jäätelöpalkalla antaa minun hätäisesti kuvata eilen. :-)

Peruspaitis.
Ottobre 1/2015 kaavalla 'Be Cool' 122cm (lapsi on 118cm). Ilmeisesti ajateltu pojan paidaksi (lehden kuvasta päätellen), mutta tämä on kyllä tosi kiva malli myös tytölle. Lisäsin luonnonvalkoisen resorin helmaan (sama kaula-aukossakin). Kangas on puuvillan ja muistaakseni polyesterin sekoitetta ns. pikee-paita kangasta.Perus t-paita ja perushame.
t-paita on Stof&Stilin peruspaitakaava 122 cm, hameen kankaan leikkasin ilman kaavaa...
Hameessa harjoittelin piilovetoketjun ompelua, mutta unohdin tietenkin, että minullahan ON piilovetoketjun ompelua varten varta vasten ostettu 'jalka' ompelukoneen tarvikelaatikossa, joten ei ihan onnistunut. :-)Vyötärön selkäpuolella on kaksi kuminauhaa, joita voi lapsen kasvaessa löysätä. Ehdin jo leikata kolmannenkin kaitaleen mutta jätin ompelematta, koska hameesta olisi kyllä näin tullut mielestäni liian pitkä. Mutta ehkä syksyn tullen lisään sen helmaan. Alakaitaleen yläreuna viimeistelty saumurin kolmen neulan rullaompeleella (menikö oikein?) ja laitoin vielä pitsiä helmaan. Kiva pikku hame tästä tuli - turkoosi sopii tuommoiselle tummahipiäiselle touhutädille.


Lomalla on mukava olla!

Oikein mukavaa viikkoa kaikille lukijoille!

t. Maija

4 kommenttia:

 1. Onpa ihana kuulla sinusta! Voi kun asuisit täällä niin voisin halutessasi antaa vähän "tukiopetusta" ompelussa ;). Tuo hame on tosi suloinen ja kaunis kuosi kankaassa! Mekko, jossa on vuori kaulus ja vetoketju ei kyllä kuulosta ihan perusvaatteelta, ihanaa kun rohkeasti tartut haasteisiin ;). Mullahan on se yksi mekon vuoritustutoriaali muuten, en tiedä oletko nähnyt sitä, löytyy helpoiten Ohjeet-sivun alta (jos kaipaat apuja ja jos se käy sun malliin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tukiopetus olisikin mahtava juttu!
   En ollut tuota blogisi ohje-mappia muistanutkaan. Juuri tuollainen mekko on harkinnassa. Kankaat ja kaava ostettu jo keväällä, mutta projekti jäi juuri vetoketjun haastavuuden takia puolitiehen. Nyt olen harjoitellut piilovetoketjun tekoa tilkkupalojen kanssa ja tuntuu että uskallan lähteä mekkoa tekemään. Vuoritusta olenkin harjoitellut parissa muussa ompeleessa jo. Tuo sinun tutoriaali on todella hyvä apu tähän projektiin! Hymyilytti toinenkin ohjeesi: 'Maijan ompeluohjeet'. ;-)
   Niin, ajattelin, että mekko itsessään olisi (valmiina) perustarpeellinen tytölle, jolle housut on varsinainen pakkopaita. ;-)

   Poista
 2. Sievä asu, todella ihana. Mukava kun tulit tänne takaisin:-) . Ompeluiloa kovasti sinulle!

  VastaaPoista