27.7.2015

Farkkulaukku synttärilahjaksi

Kivaa, kun keskellä kesääkin lapsen kaverit viettävät synttäreitä - loman löysiin päiviin mahtuu kivasti neljän tunnin kekkerit. Lapsi ei vielä ole ihan valmis jäämään yksin synttäreille, joten äiti sai taas nökottää mukana (isä onnistui jotenkin parkkeeraamaan itsensä kotiin sohvalle). No olihan toki ihan mukava tavata  kavereiden vanhempia ja vaihtaa kuulumisia, mutta tuommoinen neljän tunnin sosiaalinen kanssakäyminen (sisältäen oman lapsen raivokohtauksen) vaati kyllä kotiin tultua pitkää rentoutumista saunassa ja saunalonkeronkin.

Tyttären kaveri, Salma-tyttönen, täytti siis kuusi vuotta, ja ompelin taas tällaisen pikkulaukun, kun on hyväksi ja mielekkääksi synttärilahjaksi havaittu. Näitä laukkuja olen esitellyt aikaisemminkin: täällätäällä ja vielä täälläkin.  Vaikka ompelus onkin yksinkertainen, hoksasin taas pari pikku tekniikkajuttua, josta on hyötyä vaativimmissa ompeleissa. 
Sain vihdoinkin myös käytettyä tämän tumman farkkukankaan loppuun (pikku tilkku enää jäljellä) joten nyt saa tämmöisten laukkujen ompelu riittää! :-)


 Tekstiilimaalia ja applikointia....

Takataskun ompelin sivuun, koska päättelin, että en sitä kuitenkaan saisi ihan keskelle kohdistettua :-)
Ompelin taskun kaksikertaisesta kankaasta, joten myös sisäpuoli on 'oikea puoli'. Laukussa on samasta kuosista vuori.Tikkasin Z-siksakilla reunat, mutta kyllä aika kaameaa jälkeä nurjalla puolella (onneksi ei näy koska tikki jää vuorin taakse), en tiedä missä vika.
Nämä laukun kulmat sain kerran purkaa ja ommella uudelleen. Tässä hoksasin, että saumat kannattaa (pitää) ommella vain saumanvaraan asti. Näin kappaleet laskeutuvat kauniisti kulmassakin, jossa useammat saumat kohtaavat. (vaikea selittää)


Oikein mukavaa viikkoa kaikille!

t. Maija

2 kommenttia:

  1. Voi kun minä aina ihailen teitä laukkujen ompelijoita! Minä kun en saa sellaisia millään tehdyksi, korkeintaan ihan simppeleitä suoria malleja. Meilläkin tytöt tykkää laukuista, joten eipä ihme että näin hieno laukku oli mieleinen lahja!

    VastaaPoista
  2. Tämä taisi tosiaan nyt olla viimeinen tällä erää - ainakin täällä blogissa! :-)

    VastaaPoista