16.8.2015

Lapselle uusiomekko


Kirpputorilta jo monta kuukautta sitten ostamani vuorillinen kesämekko (1,5 €) pääsi vihdoin kierrätykseen! Kangas on ihanan kuluneen pehmeää ja kevyttä mutta ei silti kuluneen näköistä, ja sain siis vuorikankaankin samaan syssyyn. Tässä kuvalinkki alkuperäiseen mekkoon

Pitsihelma pääsi sellaisenaan uusiokäyttöön. Alkuperäisen mekon mustaa yläosaa en ikävä kyllä osannut muokata niin, että sen olisi voinut tässä hyödyntää (olisi ollut kiva). Uusiomekossa on vuori ja takana piilovetoketju - näitä olikin hyvä harjoitella, kun mielessä on ihan oikeakin mekko (kuten olen parissakin otteessa tainnut asiasta mainita) samoilla tekniikoilla.


 Piilovetoketjun ompelu ei olekaan niin vaikeaa kuin luulin, vaikka ompelin sen sekä kankaaseen ja vuoriin kiinni! jippii. Onneksi muistin harsia ensin. Ompelukoneen piilovetoketjujalka tuo kyllä huomattavaa apua ketjun ompeluun. Tosin tässä tapauksessa unohdin ommella sauman kiinni alhaalta ennen ketjun ompelemista, joka tuotti hieman päänvaivaa  - ja kupruilua tuossa alaosassa. Neuletakin ja vyön kanssa tästa tuleekin ihan eri mekko! Kesä parhaat sandaalit!


Ihanasti on tällä hetkellä ompelutöitä kesken ja suunnitelmissa. Oikein mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!


PS. Olenkohan muuten ainoa tässä maailmassa, jolle ompeluohjeiden ymmärtäminen on haasteellista!

6 kommenttia:

 1. Et ole ainoa, joka ei ymmärrä ompeluohjeita - minäkään en aina ymmärrä niitä ;). Mutta siis mekkoon, sehän on oikea juhlamekko! Saa todella kivasti asustettua erinäköiseksi. Väri on upea. Jee, hienoa kun olet onnistunut vetoketjun ompelemisessa.Minä sain nyt oikean piilovetoketjujalan myös, jota täytyisi opetella käyttämään, aikaisemmin kun olen surautellut vetskarin kiinni tavallisella vetoketjujalalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa vetoketjun huolittelussa käytin muuten apuna tutoriaaliasi - kiitos avusta! :-)
   Kyllä tuo piilovetoketjujalka todellakin on aivan huippu juttu. Lisäksi harsin ketjun kiinni, joka myös helpotti ompelua (ensin väärinpäin ja sitten vasta oikein päin - tapojeni mukaisesti). :-)

   Poista
 2. Ihana tuunaus ja väri sopii tytölle kauniisti. Minäkin tein tytön juhlamekon vetoketjun piilovetoketjujalalla ja oli kyllä tosi kätevää. Kyllä ohjeet on joskus niin haasteellisesti kirjoitettu, ettei tahdo auteta millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan! Minustakin mekon kangas oli oikein ihana ja tämmöinen tuunaus on kyllä antoisaa. Mekkoa voi värinsä puolesta käyttää leggareiden/sukkahousujen ja neuletakin kanssa pitkälle syksyyn- vaikka muuten kangas muuten onkin hivelevän ohutta.
   Tosiaan nuo ohjeet saavat mut joskus epätoivon partaalle - meinaa monet ompelukset aina tyssätä johonkin vaiheeseen, kun ohjeet eivät ääneen pänttäämisestäkään huolimatta aukene. :-) Juuri yhdessä projektissa oli tämmöinen vaihe. Luetutin ohjeen jopa siipallani, raukkaparka ymmärsi vielä vähemmän mistä oli kysymys :-). Selvisihän se vihdoin, mutta aikaa tuhrautui taas, yksi vähäuninen yökin siinä taisi mennä tätä mietiskellessä.

   Poista
 3. Näköjään löytyy kauniita kankaita kierrätyksestä kun vain osaa etsiä! Kaunis mekko tuli! Ompeluohjeiden pähkäilyyn menee joskus kohtuuttomasti aikaa, et ole yksin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija! Tämä oli kyllä juuri semmoinen löytö, josta heti sielujeni silmin näin, että kivan mekon tai tunikan siitä tytölle voisin ommella.
   Lohdullista tietää, että muutkin pähkäilevät ohjeiden kanssa! :-)

   Poista