4.8.2015

Huppari ja sen lyhyt elämä

Puhuin jo kai maaliskuussa, että haluaisin kokeilla, josko osaisin ommella Ottobren 1/2015 kannessa olleen hupparin. Minusta siinä oli kiva leikkaus, näytti olevan kaponen malli, joka sopisi meidän pienelle hoikkikselle. Projekti jäi pitkään ajatustasolle - olihan siinä vetoketju, huppu, resoreita, taskut yms. haastavaa. Noin kuukausi sitten ostin vihdoin ihanaa, harmaata luomukollegekangasta (swetaritrikoo) ja leikkasin kankaan heti, että pääsisin alkuun. Huppuunkin löytyi raikas ja pehmoinen kuviotrikoo.

Täytyy sanoa, että harvoin varmaan lopputulos on niin kaukana alkuperäisestä... :-) Mutta tämä olikin nyt harjoitelma, joka antaa uskoa ja ideoita seuraavaan projektiin. Jätin lähes kaiken koristelun pois, sillä halusin vain tehdä tästä 'basic' mallin sekä harjoitella uusia perusjuttuja. Tässä olikin paljon uutta, esimerkiksi osaan nyt ommella vuorillisen hupun!
Hankalinta oli tietenkin vetoketjun ompelu! Olisin OB:n mukaan tarvinnut 47 senttisen vetoketjun - ongelmana on vain, että sen pituista ei täällä Tanskassa ilmeisesti myydä!  Sain sekä Stof&Stil ja Stof2000 liikkeissä kuulla, että saatavilla on vain joko esim. 40, 45 tai 50 cm:n mittaiset vetoketjut - valitsin 45 cm. Jouduin sitten soveltamaan hupun kanssa. Taskujen kohdistaminen oli vaikeaa eikä kyllä onnistunutkaan, vaikka siinä ommellessa siltä näyttikin. Voi hitsin pitsit.

Kaikesta koheltamisestani huolimatta, tytär otti innoissaan hupparin käyttöön! Alla siitä ainoaksi jäänyt kuva kesäiseltä pyrähdykseltä Ruotsin sydämeen (Astrid Lindgrenin Maailma Vimmerbyssä).

Harmillisesti jo heti ensimmäisen pesun jälkeen huppari on nimittäin niin kuluneen ja nuhjuisen näköinen, että taidan sen laittaa kiertoon (hyvä syy tehdä uusi). Kokona tässä oli 122cm, joka osoittautui taas liian suureksi (olen sittemmin saanut oivia neuvoja oikean kaavakoon valintaan Kristalta, Helmoja ja Hepeneitä blogista)Eemelin heppa! Olipa ihan vierailla myös Vaahteramäen Eemeli-sarjan kuvausmaisemissa. (hame ja leggarit kaupasta)Ompelin lisäksi samaisesta huppukankaasta leggingsit. Nämä ovat ensimmäiset. jotka todella istuvat pienen päälle. Kaavana on neljän leggingskaavan muunnelma! T paita on peruspaitakaavasta (Stof&Stil) muunneltu - lyhensin esimerkiksi helmaa aika reipaasti.Kesälomat ovat taas takanapäin, ja perheessämme on nyt ylpeä ekaluokkalainen!

Oikein mukavaa viikkoa kaikille!

t. Maija

2 kommenttia:

  1. Reipasta ja iloista mieltä tulevalle koululaiselle! Nyt vaan kuule tosiaan uuden hupparin kimppuun ja vaikka kolmannenkin. Kyllä se oikea kaava soveltamalla alkaa löytyä! Minunkin täytyisi vielä tässä ennen koulun alkua (tiistaina) surauttaa neidille uusi huppari,kun olen luvannut :) Kurjia nuo tuollaiset vetoketjumitat, viiden sentin välein niitä täälläkin myydään, ehkä jostain "ihmepaikasta" voi saada noita välikokoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Jännää on pikkuisella ollut, mutta onneksi on tuttu koulu ja kaverit. Kaverit on kyllä todella tärkeitä! Vain ope uusi. Kyllä ehdottomasti uuden hupparin tekoon heti, kun ehdin. Kunhan löydän mallin, jota ei tarvitse muuttaa mitenkään! ;-)

      Poista