18.9.2015

Paituli ja hunajakennohuolittelu

Ompelin pienen paitulin ja innostuin hieman Hunajakenno-tikistä projektin edetessä!
Mielessäni kuvittelin tästä hieman 'raw look' tyyppisen paidan. Ei se nyt ihan onnistunut, vaikka kuinka ompelin nurjan puolen sekä kaulukseen, hihansuihin ja helmaan. Tuo tasku oli aluksi mielestäni oikein onnistunut, mutta kyllä se ehkä vaatii hieman viilausta. :-) Tytär oli kuitenkin innoissaan ja ihan vaatimalla vaati saada tämän paidan tänään päälle kouluun, vaikka se tarkoitti, että piti laittaa oikeat (kaupasta ostetut) housut jalkaan! Hieno kompromissi.

Käytin peruskaavana OB 4/13 fall basic raglan paitaa. Kiva peruspaita ja kaava onkin yllättäen koossa 116 aika nafti, pikkuinenhan on jo 119,5 cm mutta 122 koko on OBn mittojen mukaan aivan liian iso.

 ('tahrat' paidassa ovat vettä aamu- ja hamppupesun jäljiltä)
Leikkasin tuon helman myöhemmin suoremmaksi - kun paita oli jo lapsen päällä..... :-)


Taskun rypytys on toteutettu framilonin avulla (siihen tulee addiktio hyvin nopeasti!). Applikointikin on kivaa mutta vaatii kyllä harjoittelua, harjoittelua harjoittelua... 

Hunajakenno-tikki sekä kankaan nurjapuoli piristävät kivasti kaulusta ja hihansuita! Kaitaleita ei ole ollenkaan käännetty kaksikerroin, vaan hunajakennolla tikattu suoraan kaitaleen reunaan.


 Yritin ensin rypyttää helmaa sekä framilonin ja rypytyslangan avulla, mutta päädyin kuitenkin  parin ompeluyrityksen jälkeen ompelemaan tämmöiset laskokset.

Oikein hyvää viikonloppua!
t. Maija

4 kommenttia:

 1. Tuo tasku tuo paitaan "sen jonkin" . Ihan hyvältä aplikointi näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole toista samanlaista ;-).
   Taskut on kyllä aika haastavia ommeltavia, mutta harjoitellaan, harjoitellaan!
   Kiitos kommentistasi!

   Poista
 2. Voi kuinka kiva tuo hunajakenno on tuossa kauluksessa. Pidän myös paljon tuosta taskusta, tuo kivasti ilmettä paitaan. Ja persikkainen väri, se on ihana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, minustakin tuo hunajakennokaulus on aika kiva tässä. Ja oli nopea ommellakin. Tasku syntyi kyllä oikeastaan ihan hetken mielijohteesta, kun halusin kokeilla tuota rypytystä framilonilla. Ja sitten halusin kokeilla hunajakennoakin - kelpo vaihtoehto peittarille.

   Poista