14.9.2015

Raidallinen luomutunika kouluunSyksyä odotellessa ompelin jo jonkun aikaa sitten ihanan tunikan Alt om Håndarbejde-ompelulehden nr 8/2015 kaavalla. Kankaaksi suositeltiin (boucle) neulosta, valitsin Stof&Stil-ketjun luomuraitaa. En osaa kyllä sanoa, onko se neulosta vai trikoota, mutta hyvin sopii tähän ja niin ihanan pehmoista.

Tänään päätin, että oli sopivan vilpoista tunikan ensikäyttöön. Kuvat sain napattua aamulla, jolloin tämä tunika vielä oli puhtoinen ja käyttämätön. Iltapäivällä lookki onkin varmaan jo sitten ihan toinen. Lapseni ottaa kaiken irti vaatteistaan, toivottavasti tämä kestää päivän leikit! Ihanat sukkikset löytyivät eilen kauppareissulla. Täytyypä käydä ostamassa muutamat lisää, sillä tytär ei yleensä suostu sukkahousuja käyttämään, vaan nämä pääsivätkin mukisematta jalkaan.
Raitojen kohdistelu on mielestäni oikein mukavaa kaiken muun pohdiskelun ja opettelun lisäksi. Kaavoja ei voikaan vain lätkäistä lankasuoraan ja leikata, vaan pitää miettien asetella niin, että raidat mahdollisimman hyvin asettuvat valmiissa työssä. Onko tässä ehkä havaittavissa nieman nörttiyttä...

Harsiminen on myös päässyt ihan uuteen valoon! Inhosin harsimista yli kaiken koulun käsityötunneilla, se oli  mielestäni vihon viimeinen keksintö ja suoranaista ilkeyttä opettajan taholta! Heheh, nyt harsin lähes kaikki hiemankin kinkkiset saumat ennen varsinaista ompelua! Paljon helpommalla lopulta pääsee - suosittelen etenkin meille aloittelijoille.

Mekon vyötärönauhan ompelu oli ihan ensimmäiseni! Raidat auttoivat paljon, ja nyt seuraavaan mekkoon tiedänkin, että tämä vaihe kannattaa todellakin valmistella hyvin, jotta säästyisi pari purkukertaa. J-kirjain alkoi irtoilla jo kuvaushetkellä, joten nappasin sen talteen, ennen kuin pikkuinen lähti kouluun.Ideoinnissa on jo toinen samanlainen tunika, mutta tällä kertaa hupulla ja sivutaskuilla tuunattuna. Mielestäni tuo kaksinkertainen kaulus on ehkä kuitenkin hieman liian tukeva näin pienessa koossa (122), huppu voisi olla mukavampi. Mutta toki tuo kaulus suojaa tuulelta! Ja taskut neiti tilasi itse seuraavaan kappaleeseen.

Tässä kuvassa kankas näkyy ihan luonnollisissa väreissä.Äidin oma pikku Cowgirl sai paljon kiitosta kun suostui kuvauksiin: "Okej mor, du må tage to billeder" (okei äiti, saat ottaa kaks kuvaa).
Vapaapäivää vietellen, 
terveisin Maija
UPDATE: 
Tunikan ensimmäinen koulupäivä toi tämmöisen pikku yllätyksen, ja sukkahousuissakin oli reikä jalkapohjassa..... voi ei, no korjataan:
 

2 kommenttia:

  1. Oi minäkin tykkäisin itsellä tällaisesta, tuo kaulus on musta ihana, mutta ehkä lapsella tosiaan liian tunkkainen. Minä harsin vieläkin jotakin, harsiminen on kivaa, kivempaa kuin se purkaminen, jota kyllä myös tulee välillä harrastettua. Upeasti on sulla raidat kohdillaan, oon sitä mieltä, että pitääkin olla, joten peukku sulle, kun olet niin ahkera että haluat heti opetella kohdistamaan ne ;)

    VastaaPoista
  2. Näitkös tuon uuden kuvan; tunika ja sukkikset saivat vähän kyytiä koulussa.. :-).
    Seuraavan version kankaat on jo leikattu, katsotaan mitä tuunatusta versiosta tulee - ilman raitoja. :-)

    VastaaPoista