27.1.2015

Klassinen mekko tytölle - ja ne virkatut kukkaset!

Viikonlopun saldona ei ollut ompeluksia vain vaan hieman Suomimatkailuun kuuluvaa väsymystä! Pikkusiskon synttärit on juhlittu ja veljen perheen kanssa muisteltu menneitä! Kyllä tässä oikeasti alkaa tuntea itsensä 'older generation' ihmiseksi... Siskon 30 v. synttäreillä sai väistämättömästi tuntea olevansa 'aikansa elänyt', tai 'been there done that'. Oli ihan hyvä tulla taas kotiin, täällä olen sentään vasta äiti, en isoäiti! :-)

Ehdin käydä veljentyttären kanssa Tuusulan Eurokankaassakin - lähtihän sieltä mukaan muutama metri tuikitavallista joustofroteeta. Kotiinjääneet mies ja tytär olivat viikonloppuna pistäytyneet paikallisessa kangaskaupassa ja intoutuneet ostamaan pari metriä joustavaa jacquard kangasta - anoppi oli kankaat jopa pessyt ja silittänyt! Liikuttavaa tällainen osallistuminen ja harrastukseni tukeminen!

Sain heti inspiraation toteuttaa 'Alt om Håndarbejde' lehdessä (nr. 13/2014) näkemäni mekon. Kankaaksi tähän suositeltiin juuri tuota joustavaa jacquard kangasta. Mekko oli kyllä mahdottoman helppo ja mukava ommella - se valmistui ennätysajassa vaikka sain purkaa toisen sivusauman kahteen kertaan ennen kuin sain vyötärön vaakasaumat kohdalleen. Saumuri (siis en minä!) humpsautti ne aina puoli senttiä vinoon. Valitsin haalean vaaleampunaisen resorin sekä kaula-aukkoon että hihansuihin. Olen mitä ilmeisemmin mieltynyt tuollaiseen lähes näkymättömään resoriin mekoissani (3 kpl!). Viimeistelin tässäkin mekossa kaula-aukon kaksoisneulalla kahteen kertaan.

Koska mekko on aika vaatimaton yksityiskohdiltaan, olin ajatellut tehdä siihen puuvillalangalla koristetikkejä. Nopeasti kuitenkin droppasin suunnitelman... kokeiltuani nimittäin hieman eri pistotekniikoita (ompelukirjasta selailemalla) tajusin, että koristeluun menisi ehkä noin sata vuotta. Kello puoli yksi viimeyönä sain idean virkatuista kukista. Olin nähnyt saumuriystäväni niitä virkkailevan, joten tuumasta toimeen. Kaivoin samantien laatikosta virkkuukoukun (joskus vuosia sitten ostettu jotakin projektia varten josta ei varmaankaan tullut mitään, sillä en muista virkanneeni mitään sitten kouluaikojen..) Hieman tutoriaalia netistä ja virkkailemaan! Mies vieressä puisteli päätään ja käänsi kylkeä. Tänään lisäilin valmiisiin kukkiin vielä hopealankaa ja kukan keskelle 'helmen' sekä ompelin ne kiinni mekkoon. Hauskaa pikkupuuhailua!

Mekko käväisi tyttären päällä sekunnin verran, joten kuvia en tähän hätään ehtinyt napsia. Olisi ollut kyllä kiva esitellä mekko hänen päällään. Se laskeutuu niin mahdottoman kauniisti ja helma pyörähtelee hemaisevasti. No lisäilen tänne ehkä kuvia myöhemmin. Allaolevissa kuvissa hehkutetaan sitäkin enemmän niitä virkattuja kukkia...
Oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille, jotka täällä pistäytyvät lukemassa! Ompeluiloa!
t. Maija

3 kommenttia:

 1. Mekko on oikein hyvin onnistunut ja kangas on pintarakenteeltaan sellaista, josta itsekin pitäisin. Kukkaset ovat oiva lisämauste yksinkertaisen kauniiseen mekkoon :). Nopeaa toimintaa sinulla inspiraation iskiessä, wau! Minulla on sinulle pieni haaste blogissani :)

  VastaaPoista
 2. Haaste otetaan ilolla vastaan! :-) Vielä en ole kyllä ehtinyt sitä lähettää eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kiirusta :). Laitatko minulle yhteystietosi ehtiessäsi (helmojahepeneita@gmail.com) niin voin ilahduttaa sinua :). Mukavaa, kun otit haasteen vastaan <3

   Poista