11.1.2015

Myrskynpitoa

Täällä Tanskassa on koko viikonlopun hurjastellut Egon-myrsky! Huono sää tarjosi oivan tilaisuuden ompelemiseen (samalla kun tytär ja mies parkeerasivat sohvalle katsomaan elokuvia). Sormet olivatkin syyhynneet koko viikon, mutta hetkeäkään en ehtinyt koneiden ääressä istua ennen perjantaita.

Sain tänä viikonloppuna ommeltua pieniä juttuja tänne kotiin ja pari kivaa perusvaatetta pienelle.

Löysin esimerkiksi viidellä eurolla kirppikselta ison punotun pyykkikorin, johon ompelin Marimekon muumipussilakanasta (jonka kulman koiramme oli aikoinaan rouskuttanut) sisustan ja vupti, kaikki tyttären tuhat nallea ja muuta pehmolelua ovat saaneet uuden kodin. Olipa todella mukava luoda vanhasta uutta (vaikkakin yksikertaista) ja pikkurahalla!

Tämä lapsen tunika syntyi nopeasti, paitsi että pähkäilin pari tuntia taskujen kanssa, jotka sitten kuitenkin hylkäsin. Hurluttelin tämän uudella saumurilla  - kolmella langalla- ja muistin laittaa olkapäille tukinauhatkin (oppii, oppii). Hihansuut ja helman huolittelin kaksoisneulalla (ihan innoissani!) Omatekemät (siis lapsen! :-)) helmet sopivat oikein hyvin värittämään tätä ompelusta, joka varmasti tulee kovaan käyttöön.Harjoittelin myös peruspaidan tekoa. Lyhyet hihat tarkoituksella, vaikka tammikuuta elelläänkin. Tytär käyttää mielellään lyhythihaisia paitoja kesät talvet (toisin kuin äitinsä, joka kulkee villasukissa vuodenajasta riippumatta). Tähän tuli nyt pussihihat, paremmin olisi kyllä sopineet ihan tavalliset hihat, mutta tulipahan kokeiltua ja opittua sekin. Parin paitaompeluksen jälkeen olen nyt mielestäni jo kehittynyt tuossa päätien ja hihansuiden resorien ompelemisessa. Ne onnistuvat nyt nimittäin ihan ensimmäisellä yrittämällä ja ilman tuskan hikeä. :-)
Ja sitten vielä muutama tällainen pussukka pitämään kurissa eteisen villasukka- ja tumppushowta. Kankaan värit haalistuivat heti ensimäisessä pesussa, mutta saa kelvata kotikäyttöön.

Oikein mukavaa ompeluviikkoa kaikille!

t. Maija


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti