16.11.2014

Harjoitelmia valmiiksi

Lapselle hamonen ja laukku - tämän viikonlopun saavutukset. Puuhaha, kylläpä pienetkin, yksinkertaiset projektit voivat aloittelijalle olla haasteellisia. Purkamiseen on mennyt varmasti yhtä kauan aikaa kuin itse ompeluun... mutta valmista tuli. Hamonen (josta ei ole kuvaakaan) ehkä vielä kaipaa hieman redusointia, mutta laukku kyllä saa olla sellainen kun on - tämähän on vasta ihan ENSIMMÄINEN versio, ilman mitään hienouksia tai ennennäkemättömiä ideoita. Hyvä kun nyt sen sain näinkin kasaan.
Laukun mitat ovat noin 18*25*6 cm, ja kaava on kirjasta 'Sy til piger 2-6 år', Carole Favero, 2011. En tiedä onko tätä suomennettu mutta voisi kuulostaa esim. 'Ompele 2-6 vuotiaalle tytölle'. Mieheni löysi tämän kirjan kirjastosta ja lainasi kotiin (ihana ele jotenkin...). Kirjassa on kauniit kuvat ja helpot kaavat useisiin erilaisiin mekkoihin, hameisiin, tunikoihin ja laukkuihin. Ompeluprosessin kuvaus ei ehkä ole ihan selkeä (kaikkihan nyt tuollaiset yksinkertaiset jutut osaa...), joten ' ompele', 'tai itke ja ompele' oli vähän mun fiilikset välillä tuota laukkua väsätessä. Mutta seuraavan (tai sitä seuraavan version) osaan ommella yhdessä hujauksessa. Kukkanen löytyi tyttären 'beautyboksista' koristeeksi (kiinni hakaneulalla).

Tässä pari kuvaa (pikkukuuttikin muutti heti uuteen kotiin)


Sain tänään viikoksi lainaksi ystävän saumurin... näyttää kovin monimutkaiselta. Onneksi on sentään nuo  eri värit langoille... Olisiko mitään hyviä neuvoja vihreälle aloittelijalle?

Mutta ensin sunnuntaisaunaan!

2 kommenttia:

 1. Aivan ihanan laukun olet ommellut, erittäin sievä:-) Saumuri on mahtava työväline, jota ilman en enää pärjäisi. Saumuri on kätevä kun sillä voi ommella tyhjää, ilman kangasta, niin ettei langat sotkeennu. Ompelukoneellahan ei niin pysty tekemään. Saumurihan leikkaa heti kangasta, joten sillä ei pysty ommella keskellä kangasta. Lankojen vaihto on helpoin tehdä niin, että solmii uuden langan entiseen ja nostaa paininjalan ylös ja vetää langat solmuineen päivineen sieltä paininjalan alla olevista langanpäistä. Tämän jälkeen leikataan vanhat langat ja solmut pois ja pujotellaan neulansilmiin ja jokainen lanka tarkasti omaan neulaan. Saumuri on tarkka ja vaatii, että langat on pujoteltu oikein. Muuten tulee sylttyä. Toivottavasti saat jotain apua tästä. Ehkä jo tiesitkin nämä, mutta kokeile rohkeasti:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli kommentistasi ja saumuriohjeista! Ehdin ommella viisi cm ystävän saumurilla, minkä jälkeen neulat jumittuivat ja (ala) langat katkesivat. Yritin pari kertaa pujotella langat uudestaan, mutta en onnistunut saamaan ommelta aikaiseksi... Ehkäpä nyt rohkaistuneena yritän vielä kerran.

   Aijon kyllä ehdottomasti hankkia oman saumurin, mutta täytyy nyt ensin siipallekin todistaa, että innostukseni ei ole ohimenevää :-) Ehkäpä tässä on ihan hyväkin harjoitella turvallisen ompelukoneen kanssa muutama pikkuprojekti ensin!

   Poista