14.11.2014

Kankaita, kankaita!

Tänään ehdin oikein kunnolla kangaskauppaan ensikertaa ompelukoneen hankinnan jälkeen. Yritin ensin hieman 'kierrellä' nettikangaskaupoissa, mutta en osannut mitään ostaa! Kollegani sitten suositteli Peters restsalg- kauppaa Roskildessa, nykyään paremmin tunnettu Stof&Stil - nimellä. Oioioi! Mikä paratiisi - josta oli TODELLA vaikea päästä ulos. Ostoskärryn (kyllä, ostoskärry ja iso sellainen) kanssa kuljeskelin kaupassa pari tuntia edes takaisin, hypistelin kymmeniä eri kankaita, nostelin kärryyn erinäisiä rullia mitä ihanimpia kankaita, jonotin (tehokas jonosysteemi) kankaanleikkauspisteille parikin kertaa... ilman stressiä. Mukaan juuttui myös monenlaisia tarvikkeita ja uudet sakset (Fiskarsin kangassakset). Ja noin 8 metriä kangasta. Metri sitä, metri tätä, ensimmäisiin harjoitelmiin helppoja kankaita! Kuvasta varmaan voi tehdä myös johtopäätöksen, että meillä asustaa pieni nappula, joka rakastaa (äitinsä tavoin) tällaisia hempeitä sävyjä. Tytär on esikoulun juuri aloittanut ja suostuu ainoastaan käyttämään hameita ja mekkoja - ei housuja. Luovutin, enkä osta nyt vähään aikaan housuja. Mutta itseasiassa juuri tämä tyttären mekkointoilu potkaisikin harrastukseni käyntiin - mekot ja hameet tuntuvat hieman helpommilta ompeluprojekteilta kuin housut (mikä ei varmaankaan päde 'in the real life', mutta mistäs minä sen voin etukäteen tietää...). Lisäksi ajattelen, että kunhan saan saumurin kotiin, niin tuollaiset peruspaidat yms on mukava oppia tekemään itse.

Tänä iltana ajattelin saada vielä valmiiksi pienen hamosen, jonka olen leikannut huolettomasti (hieman vinoon) pieneksijääneestä mekosta (jota lapsi ei koskaan käyttänyt huonon istuvuuden takia, ja joka maksoi maltaita, jees). Kangas itsessään on kiva. Ajattelin vain ommella kuminauhavyötärön ja ehkä vähän jotakin koristenauhaa helmaan, jotta tulisi hieman kotonatehdynnäköinen.

Hameen lisäksi (en siis välttämättä tänään kun saunaankin pitää ehtiä) suunnittelen onnistuvani olkalaukun teossa (sekin lapselle). Kankaana juuri ostettu (ja pesty! opin tämän muiden blogeja lukiessa) tumma farkkukangas, vuorikangas tähän vielä päättämättä. Kaavassa on vain kolme osaa, laukkuun ei tule vetoketjua, neppareita tai muutakaan projektia hankaloittavaa lisäkettä, joten mikä voi mennä pieleen?  Omassa mielessäni laukusta tulee todella hieno, on helppo ommella ja valmistuu näppärästi tunnissa, parissa...

Tämän päivän ostoksia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti