21.11.2014

Pehmeä liivi pikkuiselle

Tässä muutaman päivän aikana olen aloittanut kaksi uutta projektia. Pieni mekkonen pellavasta ja ihana pehmeä kääntöliivi, fleecesta ja puuvillasta.

Mekko on vielä tekeillä. Jo tässä tekovaiheessa aavistelen, että kangasvalinta ei miellytä pientä käyttäjää, ja muutenkin mekko on vähän liiankin yksinkertainen - tulee ihan mieleen steinerkoulun eurytmiatunneilla käytettävät kaavut (oma kokemus). Yritän ehkä vähän 'tuunailla' mekkoa kauniimpaan muotoon - vaikka tiedänkin, ettei aloittelijan kannattaisi lähteä seikkailemaan...

Liivin tein valmiiksi eilen illalla. Kaava (116 cm) tähän löytyi samaisesta 'Sy til piger 2-6 år - kirjasta, josta kopioin kaavan farkkulaukunkin ompeluun (katso edellinen postaus). Matkan varrella sattui useampikin (paha) möhläys. Lähinnä saumojen väärä ompelujärjestys aiheutti hieman tukoksia kääntövaiheessa.. heh heh sain aika hyvät naurut nauraa itselleni! Luettuani kirjan vähäisiä ompeluohjeita hieman tarkemmin, sain kuin sainkin liivin käännettyä ja lopuksi ohjeessa neuvottiin ompelemaan kääntöaukko kiinni 'piilotikillä'-  tällä kerralla ompelin vain parhaani mukaan ihan 'sekatikkiä'. Täytyy varmaankin guuglata tuon piilotikin tekniikka, sitä kun ilmiselvästi tarvitaan useassakin työn lopetuksessa.

Liivistä tuli oikein ihanan pehmoinen ja lämpöinen - varmasti tulee käyttöä tässä talven kynnyksellä. Helppo ja nopea ommella (jos osaa)! Kokemustahan minullakin nyt on, kun olen muutaman kerran purkanut ja ommellut saumat uudestaan. Ajattelin, että tyttären kanssa vielä askarrellaan pieni irroitettava kukka tai muu koriste tuohon liivin etuosaan.

Tässä pari kuvaa (ehkä saan ajan kanssa pienen suostumaan malliksi):







Oikein mukavaa viikonloppua teille kaikille jotka luette tätä blogia!

t. Maija


4 kommenttia:

 1. Onpas se vain tosi söpön näköinen! :)

  VastaaPoista
 2. Onpa todella ihana liivi, heti ottaisin meidänkin pienelle käyttöön! Olenkin ensi kertaa vierailulla täällä, onnea uudelle blogille :) Ompelu on ihana harrastus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Tämä bloggailun maailma on todella ihan uusi alue minulle, ompelu on tuttu koulun käsityötunneilta (noin vuonna '85!), joten alusta opettelua sekin. Kyllä, ompelu on todella terapeuttista; kiire ja stressi unohtuvat ihan itsestään!

   Poista